FLEX+ omnibind
Hulpstoffen
Toepassingen
Als primer
Sneldrogende voorstrijk op poreuze- en gesloten ondergronden. De speciale samenstelling en de dun vloeibare eigenschappen zorgen voor een korte droogtijd ook op gladde beton en bestaand tegelwerk. Kant en klaar te gebruiken of eventueel te verdunnen bij zuigende ondergronden.
Als hechtbrug
FLEX+ omnibind als hechtbrug tussen beton en cementdekvloeren. Ideaal op gladde ondergronden en verhoogt de weerstand bij schuifspanningen.
Als mortelveredeling
Als toeslagmiddel aan het aanmaakwater van de cementmortel toegevoegd ter verkrijging van sneller drogende (30-50% sneller dan normaal) en krimparme cementdekvloeren. Daardoor met name geschikt voor vloeren met vloerverwarming en wanneer een kortere droogtijd van de dekvloer gewenst is. Door verwerking in de mortel nemen treksterkte en hechting toe en dat maakt ze geschikt voor toepassingen met veel trillingen, industrieel verkeer, chemicaliën, en invloeden van vorst en zeeklimaat. Werkt plastificerend en verlaagt de water/cement factor.
Als aanmaakvloeistof voor 2C R omnibind
2C R omnibind aangemaakt met FLEX+ omnibind is een sneldrogend cementgebonden spanningsverdelende membraan voor op (verwarmde) werkende ondergronden met mogelijk te verwachte vervormingen zoals krimp, kruip en lichte doorbuiging. Voor verdere details zie het productblad “2C R omnibind”.
Als aanmaakvloeistof voor cementgebonden poedertegellijm
- Voor een hogere flexibiliteit-, hechtsterkte-, en waterdichtheid van de poedertegellijm.
- Het aanbrengen van intensief gebruikte keramische tegels en natuursteen vloeren en in omgevingen met aanzienlijke mechanische belasting en van trillingen (perrons, tunnels etc.).
- Het aanbrengen van tegels op kritische-, vervormbare ondergronden binnen: watervast multiplex, cementvezelplaat, gipsvezelplaat (witte poederlijm).
- Het aanbrengen van groot formaat keramische en natuurstenen tegels (die geschikt zijn) op gevels, balkons en terrassen, die in het volle zonlicht staan en aan temperatuurschommelingen onderhevig zijn.
- Het aanbrengen van vlekgevoelig natuursteen (witte poederlijm). Vooraf altijd testen.
- Het buiten aanbrengen van SC omnimat en toebehoren.
Aan de slag met FLEX+ omnibind
Productinformatie
Download hier de documenten die van dit specifieke product beschikbaar zijn.
Aanvullende documenten
Vind je het juiste certificaat niet?
Neem contact met ons opLaat ons jou verder helpen
Waarom zou ik primer gebruiken?
Bij zowel het lijmen van tegels, het egaliseren van vloeren als bij het stucen van wanden of plafonds is het vaak aan te raden om de ondergrond eerst van een goede voorbehandeling te voorzien. U kunt zich inbeelden dat deze producten of lijm, egaliseer- of stucmortel moet hechten aan de ondergrond. Om er zeker van te zijn dat deze hechting optimaal is wordt er aangeraden om eerst een voorstrijkmiddel of primer aan te brengen. Met een primer voorkom je heel wat problemen eraan toevoegen?.
Moet ik primer verdunnen?
Omnicol levert kant-en-klare primers die niet worden verdund. Verpakking openen oproeren en klaar. Enkel de zuigkrachtverlagende stucprimer ZV (FIX+ R en FLEX+ zijn ook verdunbaar)omnibind kan door middel van verdunning aangepast worden op de zuiging van de ondergrond.
Hoeveel primer heb ik nodig?
Hierop is helaas geen sluitend antwoord te geven. Het verbruik is sterk afhankelijk van de functie waarvoor, en de ondergrond waarop de primer wordt toegepast. Een verbruik van een primer, met als doel zuigkracht te verminderen, aangebracht op een zuigende ondergrond zal aanzienlijk hoger liggen dan die van een hechtingsbevorderende primer op een gesloten ondergrond. Met onze indicatieve verbruikscalculator heb je een handig hulpmiddel om je hiermee op weg te helpen.