FLM230 A+B

Gietdekvloermortels

Aan de slag met FLM230 A+B

Productinformatie

Download hier de documenten die van dit specifieke product beschikbaar zijn.

Vind je het juiste certificaat niet?

Neem contact met ons op

Video's

Hier vind je de video’s die van dit specifieke product beschikbaar zijn. Niet gevonden wat je zocht? Kijk dan op ons YouTube kanaal.

Cross Sellings NL

FLC740 omniflow
Vloeregalisatie ultra glad oppervlak.
FP10
Hechtingsbevorderende impregneer.
SC500 omniflow
Renovatiemortel.
W100 R omnimix
Multi inzetbare snelverhardende wand-egalisatiemortel, machinaal verwerkbaar.
90W LIGHT omnimix
Lichtgewicht wand-egalisatiemortel, machinaal verwerkbaar.
FP30
Sneldrogende primer.

Laat ons jou verder helpen

Het veel toegepaste “infrezen van vloerverwarming”, hoe werk je dat af en waarom?

Bij een ingefreesde vloerverwarming is het noodzakelijk dat er een goede borging is tussen de bestaande vloer en de vloerverwarmingsbuis. Het hechten/borgen van de buis is een veel onderschat onderdeel van de afwerking. De zandcementvloer heeft een wat harde bovenlaag, maar daaronder zit een zeer poreuze laag die in de praktijk een zwakke samenhang heeft. Daardoor kan het volgende tot gevolg zijn: 

  • De zwakke onderlaag kan de ‘drukkrachten’ van een opwarmende en afkoelende vloerverwarmingsbuis niet aan en zal meer dan eens los komen te liggen. Vaak wordt er als afwerklaag een reparatiemortel aangebracht. Echter leert de ervaring dat die nooit de hechting kan garanderen die noodzakelijk is voor een duurzaam en langdurig gebruik. De oplossing is om dit type verwarmingssysteem af te werken is met een hoog vloeibare oplossing welke een goede hechting kan garanderen aan een bestaande vloer én de verwarmingsbuizen, de Omnicol Flooring FLM230 is speciaal voor deze toepassing ontworpen. De ingevreesde ruimte wordt daarnaast ‘vol en zat” gevuld zonder holle ruimtes en is daarmee het meest geschikt voor elk type afwerking.
  • Bij een wat zachtere vloerbedekking kan het vulmateriaal loskomen en indrukken, door de belasting van bijvoorbeeld tafels, stoelen etc. Dit kan grote reparatie kosten tot gevolg heeft. Bij parket is het zelfs “verboden” een reparatiemortel te gebruiken.

Moeten de egalines geschuurd worden?

Voordat je met de afwerking begint, hoeven de egalines in principe niet geschuurd te worden. Mochten er onverhoopt, de dag na het egaliseren, toch kleine oneffenheden zichtbaar zijn geworden, dan kan men eventueel de vloer enigszins opschuren. In sommige gevallen eist een lijmfabrikant het opschuren, vraag hierna bij uw desbetreffende leverancier.

Welke temperatuur moet de ondervloer zijn tijdens het egaliseren?

Tijdens de verwerking is het noodzakelijk om de temperatuur van de ondervloer, hoger is dan 10 °C, de dunne laag egaline zal zeer snel, de kou en warmte opnemen van de ondervloer, te koude ondervloeren hebben direct invloed op droging en de eindsterkte ontwikkeling. Aanvullend moet ruimte en het materiaal tussen de 15 °C en 25 °C zijn. En moet de relatieve luchtvochtigheid 65 % of lager zijn. 

Dit alles voor, tijdens én enkele dagen na de verwerking!

Heb je hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder!