FLC730 omniflow
Egalisatiemortels
Toepassingen
Als egalisatiemortel onder tapijt, vinyl, vloervlak, kurk, parket en tegelwerk Voor het egaliseren van ondergronden zoals beton, cementgebonden dek- en gietvloeren en bestaand tegelwerk voorzien van vloerverwarming. Reeds na ca. 4 uur beloopbaar. Na ca. 8 uur kan er betegeld worden. Voor andere bekledingen dient er minimaal 24 uur gewacht te worden. Het is een zeer goed vloeiende mortel, die na uitharding een perfect glad resultaat geeft. De mortel is verpombaar (type pomp graag vooraf overleggen). Spanningsarme laag, scheuren bij laagdikte tot 20 mm zijn praktisch onmogelijk. Grotere laagdiktes in meerdere bewerkingen. Geschikt voor binnenwerk.
Aan de slag met FLC730 omniflow
Productinformatie
Download hier de documenten die van dit specifieke product beschikbaar zijn.
Vind je het juiste certificaat niet?
Neem contact met ons opLaat ons jou verder helpen
Waarom is het belangrijk om de ondergrond voor te bereiden?
De ondergrond voorbereiden is een van de belangrijkste onderdelen om een succesvol eindresultaat te krijgen.
Afhankelijk van de ondergrond die je wilt verbeteren en het einddoel wat je wilt bereiken:
- kun je het vaak af met een primer.
- OF zul je eventueel, bijvoorbeeld bij losse delen, de ondergrond verder moeten verwijderen.
- OF moet je nog voorbewerken door het zogenaamde stofvrij “kogelstralen”. Hierdoor wordt de bovenste laag en eventuele verontreinigingen van het oppervlak verwijdert en “opgeruwd", oftewel oppervlakte vergroting voor betere hechting. Uitstekend geschikt voor allerhande egalines en gietdekvloermortels om op te hechten.
Wat is het verschil tussen een egalisatie- en renovatiemortel?
In veel gevallen is een renovatiemortel een product met een vergelijkbare (ver)werking als een egalisatiemortel, maar kan een renovatiemortel meer laagdikte aan. En soms zijn renovatiemortels voorzien van extra additieven of hulpstoffen, om hem meer geschikt te maken voor vloeren van verschillende ondergronden of sterk wisselende laagdiktes in een vloerveld.
Een renovatiemortel wordt ook vaak ingezet om ondervloeren die (half) gesloopt zijn, bijvoorbeeld door het verwijderen van tegels, weer een egale tegel-klare ondergrond te geven.
Welke temperatuur moet de ondervloer zijn tijdens het egaliseren?
Tijdens de verwerking is het noodzakelijk om de temperatuur van de ondervloer, hoger is dan 10 °C, de dunne laag egaline zal zeer snel, de kou en warmte opnemen van de ondervloer, te koude ondervloeren hebben direct invloed op droging en de eindsterkte ontwikkeling. Aanvullend moet ruimte en het materiaal tussen de 15 °C en 25 °C zijn. En moet de relatieve luchtvochtigheid 65 % of lager zijn.
Dit alles voor, tijdens én enkele dagen na de verwerking!